EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Vaccinationer

Mötet med vårdenPosted by Jenny Thu, January 28, 2010 21:32:24

Eftersom barn med EB brottas med många blåsor och sår och har så mycket problem med sin hud vore det nog i vissa fall en fullständig katastrof att dessutom få vattkoppor. Det kliar och irriterar och kan ge onödiga sår och ärrbildningar, därför väljer man att vaccinera dem. Men vaccinet får inte ges före 9 månaders ålder och när Natalie äntligen passerade den magiska gränsen var hon förkyld som bara den. Förkylningarna har avlöst varandra kan man väl säga. Nu närmar hon sig 11 månader och har inte fått den ännu. Men nästa vecka hoppas jag att det blir av när vi ska till BVC för läkarbesök.

Vi har dessutom den vanliga sprutan vaccin att ta som alla barn får i den åldern och sen väntar spruta två på svininfluensan! Många sprutor blir det... Vi blev rekommenderade att ta dem med åtminstone 3 veckors mellanrum och har valt ordningen 1: vattkoppor 2: svinis och 3: vanliga sprutan. Önskar att vattkoppesprutan hade blivit avklarad lite tidigare så jag slapp oroa mig över att det ska komma nån epidemi på Hugos förskola.

Lite positivt måste jag ju rapportera också! I morse vaknade lilla gullfia med ett joller och har sedan varit glad hela dagen - fantastiskt skönt! De senaste veckorna har hon vaknat med ett gallskrik och har dessutom varit rätt tjurig på dagarna. Jag tror att det beror på den sega förkylningen, det har varit mycket snor och mycket gnugg i ögonen. Kanske den ger med sig nu! Dessutom har det varit lugnt på blåsfronten, jag har inte sett nåt nytt!

Facebook är en himla bra grej för där har jag fått kontakt med många föräldrar till EB-barn. Idag chattade jag med en mamma i Indiana, USA, hon har en 14-årig dotter som har samma diagnos som Natalie (RDEB-HS). Suveränt att få höra hur hon gör / har gjort med omläggningarna på sin dotter!

Nu är det dags för en kopp kvällste! Tack för att du läser!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Märith Fri, January 29, 2010 10:48:34

Skönt med nöjda o glada barn o framförallt skönt att det inte har kommit några fler blåsor! =) Hoppas ni får en fin helg! Kram