EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

En tråkig dag

FotonPosted by Jenny Fri, January 22, 2010 17:19:38

Idag har vi inte haft nån kul dag. Igår slog hon upp örat men det torkade och såg rätt fint ut men på eftermiddagen började det blöda efter att hon vridit sig som en skruv i min famn så nu är det inte så fint längre. Bilden nedan är från igår:

För ett par dagar sedan hittade jag en liten blåsa på knä nummer två och la om den med Mepilex Transfer och gasbinda samt tubgas utanpå. Precis som jag gjorde på det andra knät för en vecka sen ungefär. Igår eftermiddag upptäckte jag vid ett blöjbyte att blåsan växt och stack ut utanför Mepilexen. När jag tog av alltihop såg det ut så här, klicka på fotot för att se det i större format:

La om på samma sätt efter att ha punkterat jätteblåsan men på förmiddagen idag hade den vätskat sig så mycket att hela bandaget var genomdränkt. Tömde blåsan på nytt och la om med Mepilex (inte Transfer utan den som håller tätt). Så nu får vi se hur det går.

Senast jag la om höger fot var själva hälen ganska hel men såret på utsidan ovanför fotknölen är fortfarande inte helt läkt.

På eftermiddagen idag vägrade hon att sova så nu turas vi om att bära en supergrinig tjej... Det är alltid jobbigt med griniga barn men det är extra jobbigt med ett grinigt EB-barn eftersom de hela tiden riskerar sår och blåsor när de vrider sig och kastar sig.

Men men! Nu är det faktiskt fredagsmys! Dags att gaska upp sig lite. Snart sover hon och vi sitter och äter en supergod Italiensk tallrik och smuttar på ett mustigt rödvin!

Ha en trevlig helg och tack för att du läser!

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Emelie Sun, January 24, 2010 17:58:51

Aj aj aj

Men det ser ut som om det läker undan rätt bra. Så länge det hinner läka undan snabbare än det kommer nytt så e det bra.

Men det kan inte vara lätt när hon e så aktiv och har en bror som hon tar efter=)

KRAM

Posted by Mia Sat, January 23, 2010 09:12:17

Hoppas ni fått sova och att ni fick en härlig fredagkväll med mys!!! Stackars liten! Det måste ju göra ont på henne, dessa stora sår... Hon är så otroligt söt!!!

Hoppas ni får en bra lördag!
Kramar

Posted by Märith Fri, January 22, 2010 19:44:20

Skickar ner lite styrkekramar o önskar er en trevlig helg! Kram