EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

För orädd

VardagsfunderingarPosted by Jenny Fri, January 15, 2010 16:36:25

Just nu känner jag att Natalie är alldeles för orädd. Hon reser sig väldigt snabbt, ibland på dumma ställen och jag hinner inte hejda henne. När jag t.ex står och grejar i köket så kryper hon fram till mig bakifrån, slänger upp en hand i knävecket och tar ett grepp om jeansen och vips så står hon upp! Sitter jag på golvet lite framåtlutad reser hon sig givetvis mot min rygg och där är det himla svårt att fånga upp henne om nåt händer!

Jobbigast av allt just nu är att hon tror att hon kan stå utan att hålla i sig. Hon reser sig mot nåt och sen släpper hon. Visst kan hon stå upp emot tre sekunder och vingla lite ibland men oftast sätter hon sig riktigt snabbt eller ramlar. Än så länge har hon inte slagit sig för jag har hunnit fånga henne, men jag vet ju att det kommer hända nåt snart om hon drar ikull ordentligt.

Sömnen som funkade så klockrent förut krånglar lite på dagarna nu. Hon sover förmiddag och eftermiddag och förut var det 1-1½ timma per gång, ibland mer. Nu händer det att hon vaknar efter bara en kvart och då blir humöret lidande... Undrar om det är något som stör henne, kanske tänder? Det är ju inte hela världen så länge hon sover om nätterna och det gör hon "peppar peppar".

Det enda man kan vara riktigt säker på när det gäller barn är att allt ändrar sig! Det som krånglar ena veckan funkar jättebra nästa vecka och tvärt om. Det är intressant att vara förälder!

Trevlig helg och tack för att du läser!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.