EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Kan detta vara något?

ShoppingPosted by Jenny Fri, January 08, 2010 09:19:11

Håller just nu på att maila fram och tillbaka med ett amerikanskt företag, Hanna Andersson, som har "svenska rötter" genom grundarens mormor som var svenska. Grundaren importerade svenska bomullstyger till USA och började sy plagg då hennes son hade hudproblem. Idag ser det ut att vara ett rätt stort företag med tanke på utbudet de har.

Jag väntar på svar på min fråga om alla sömmar verkligen är platta på alla plagg så jag vet om jag kan beställa av allt ur deras sortiment. Jag har tidigare handlat rätt mycket på Polarn o Pyret och det är toppen att de finns! Deras eko-kollektion har många plagg med genomgående platta sömmar men den är ju begränsad. Dessutom kan det vara kul att köpa nåt som inte är just PoP för de har ju sin egen stil. Man kan bli lite trött på ränder och psykadeliska mönster... :)

Är det nån som kan tipsa mig om anda klädmärken som har platta sömmar genomgående på sina plagg? Ofta är det nämligen platt sidsöm på tröjorna medans ärmen är fastsydd med vanlig "klumpig" söm t.ex.

Det har också varit svårt att hitta nattplagg som funkar för Natalie och där har jag faktiskt inte ens kollat Polarn eftersom jag inte vill lägga för mycket pengar och de är ju inte så billiga... Köpte en prisvärd 2-pack pjamasar på nån billigare kedja. Den funkade att vända ut och in eftersom den inte hade stora tryck och applikationer. Men där visade det sig efter bara två nätter att tryckknapparna inte funkade direkt mot huden. Hon sover mycket på mage och knäppningen var från hals och hela vägen ner till fötterna. Det blev några blåsor och sår på magen.

Nu börjar hon bli så pass stor att jag kan köpa tvådelade pjamasar så jag hoppas på att hitta såna som kan funka. Men som med så många andra plagg är det ofta ett stort tryck över hela magen och då blir det som att lägga en plastpåse närmast huden när man vänder plagget ut och in. Omöjligt att använda.

Hon får helt enkelt forstätta att sova i sina vanliga bodysar ett litet tag till. Hon får en ren på kvällen att sova i och sen har hon den nästa dag också. Då slipper jag byta kläder för ofta eftersom det är en påfrestning för huden att dra tröjor över huvudet.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.