EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Det läker nog

OmläggningPosted by Jenny Wed, December 22, 2010 21:55:09

Jag fortsätter med lite sårbilder, hoppas du inte sätter julegröten i halsen.

Idag var det dags att titta på stortån igen eftersom den såsat igenom bandagen ordentligt. Det känns fel att säga att den ser fin ut men det ser inte infekterat ut än i alla fall. De här stora såren är alltid svullna, vita och konstiga ett par dagar innan de bestämmer sig för att läka eller bli jättegeggiga och infekterade. Jag tror det kommer läka bra, hoppas jag har rätt. På tån lägger jag Mepilex Lite klippt i form av ett T och utanpå alla tårna som ett litet paket sätter jag vanlig tjock Mepilex.

Det andra såret på denna fot ser fint ut, säkert inga problem för det att läka, Mepliex Lite sätts på det också:

Hälen ser alltid ut som den gör, den har dock varit läkt länge nu. Huden är lite annorlunda, lite tjockare och lite mindre flexibel, förutom att den är rödaktig. I bakgrunden syns Allevyn som jag har på hela fötter och under den förträffliga Mepilex-saxen ligger ett ark Mepilex som jag har på sårområdena.

Fingret ser fint ut, tog inte kort för jag plockade av alla handbandage ikväll precis innan hon skulle lägga sig. Nu sover hon med enbart Tubifast-vantarna och är ordentligt insmord med Weleda-krämen så den nariga och halvstela huden på fingrarna får chans att mjuka till sig lite extra. Så gör jag minst en gång i veckan, en fuktkur över natten! När hon blir större är planen att göra det på fler ställen men just nu vågar jag inte för knän, armbågar och fötter är så enormt känsliga och de utsätts för skav om hon sover utan bandage.

Nu rullade precis syrran och svågern in på gården, dax att gå ner och säga välkomna! Ha det gott och tack för att du tar dig tid att läsa här!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.