EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

En knöl som blev två

Mötet med vårdenPosted by Jenny Fri, October 22, 2010 21:08:00

...ska det bli fler??

Igår kväll när vi skulle byta sista blöjan och lägga Natalie hittade jag en knöl i hennes ljumske. Jag kände försiktigt på den och hon skrek, jag vet inte om det var för att det gjorde ont eller för att hon var övertrött och förkyld och behövde sova.

Det enda jag känner till sen tidigare som kan hända där i trakten är brock så jag tänkte direkt "ljumskbrock, vad gör man då, operation?". Sen lugnade jag mig och insåg att det kunde bero på massa saker men jag ringde i alla fall till Natalies läkare från Neonatal för att rådfråga. Han svarade inte så jag lämnade ett meddelande.

Det är fint att befinna sig på Ågrenska tillsammans med fem andra familjer som har erfarenhet av lite diverse problem. En pappa berättade att deras son har haft svullna körtlar i ljumskarna ett tag nu. Jag visste inte ens att man har körtlar där! Nästa pappa, som har EB själv och barn med EB, berättade att han fått svullna körtlar i ljumsken när han hade infektion i ett sår på benet. Det lät mer och mer som svullna körtlar kan man säga.

Efter nån timma ringde läkaren tillbaka och sa att ljumskbrock på tjejer är ovanligt, det låter mer som svullna körtlar... smiley Har hon nån infektion i nåt sår just nu undrade han. Jag tycker hon är väldigt läkt och fin i de flesta såren men kunde komma ihåg att höger stortå såg lite röd och konstig ut sist jag la om så kanske är den lite infekterad, vem vet? Ja om det var höger tå och knölen satt i höger ljumske så var det nästan solklart. Han tyckte inte att det var nödvändigt att en läkare tittade på det, be en av sköterskorna på Ågrenska kolla, det kan de bedöma.

Så i morse fick en sköterska kolla och hon trodde samma sak, skönt! Nu ska vi bara hålla koll så det inte blir fler och att de inte blir jättestora. I morse var det faktiskt en till, en liten en, men vi väntar och ser, det är troligen ingen fara.

Så härligt det är att vara omgiven av människor som kan komma med input om deras erfarenhet! Kanon!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.