EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Hemma och pysslar

VardagsfunderingarPosted by Jenny Tue, March 16, 2010 11:49:00

Det är jobbigt när man har så många grejer som behöver göras så man inte vet var man ska börja. Sen vi flyttade så har det kännts lite ändlöst med både kartonger, inredning och vanliga saker som tvättberget. Hur många maskiner jag än kör så kommer jag aldrig ikapp! I vanliga fall kör jag minst en om dagen men efter att ha smutsat ner en hel del handdukar, lakan, filtar mm under flytten plus en sväng av magsjukan så tar det aldrig slut. Tvätten är som ett levande väsen som bara förökar sig...

Som tur är så får jag bra hjälp med tvätten. När jag parar ihop strumpor och slänger i tvättkassen så plockar Natalie på ett väldigt målmedvetet sätt ur dem igen. När jag viker tröjor och annat så plockar hon upp dem med och på ett ögonblick ser grovköket ut som om en bomb just exploderat. Ibland hjälper hon till att dra ner det som jag just hängt upp på ställningen också - jättebra!

Natalie verkar helt frisk just nu och det är otroligt skönt! Hon leker bra på dagarna även om Hugo inte är hemma men det där med separtionsångesten är långt ifrån borta. Hon vill vara där jag är och är det nåt som går emot henne så vill hon vara i min famn. Jag vill dock få bort det där med att sitta i min famn en massa eftersom jag får ont i kroppen av allt bärande plus att jag inte får så mycket gjort på dagarna. Så nu är mamma lite hård och tråkig mot Natalie! Det går rätt bra eftersom hon som sagt mår himla bra för tillfället. Men det gör att hon hinner hitta på mer bus också, t.ex. stå vid TV-bänken och klappa på TV'n eller pilla med saker hon inte får. Det hinner bli många "aja" på en dag och jag får lyfta bort henne ett antal gånger från diverse aktiviteter hon hittar på.

Hugo är tandkontrollant har jag kommit på. Natalie har fått upp sina framtänder uppe och nere helt sen en tid tillbaka. Nu har det dessutom buktat i tandköttet bredvid dem både uppe och nere. För 3-4 veckor sen sa Hugo "titta mamma, hon har fem tänder" och jag mumlade nåt om att han skulle räkna en gång til.. Han sa att det var fem så jag fick kolla efter lite noggrannare, visst hade han rätt! Nere till vänster hade det kommit igenom en vit liten fläck. Härom dagen hände samma sak igen "mamma titta nu har hon fått fler tänder" och denna gången tittade jag där han pekade på en gång. Ytterligare en är igenom, i överkäken denna gången.

Det har varit lite blåsor där tänderna är på väg igenom men inte så farligt ändå. Jag längtar tills alla är igenom för de ska tydligen ge lite skyddande effekt. När barnen blir lite större så lär de sig att bita sönder blåsorna själva vilket är en fördel eftersom de inte hinner bli så jättestora som de ibland blir på Natalie. Apropå munnen så försöker jag köra lite övningar med henne som går ut på att gapa stort varje dag. Hugo tycker det ser kul ut och deltar gärna i leken utan att veta varför vi gör det.

Bland alla kanaler vi för tillfället har så har jag hittat en ny favorit, MTV HD. Där verkar de faktiskt spela musik hela dagarna till skillnad från vanliga MTV som jag tycker är helt kass nu för tiden med alla konstiga serier. Jag vill ha musik och inte Jackass och The hills och Cribs och allt vad det heter, blir ungefär lika illamående av alla de serierna. Natalie gillar den också, hon står mitt framför TV'n eller vid soffan och gungar i takt till musiken! Hon är för go!

Okej, nu är det grovköket som gäller. Hänga en maskin, skicka in nästa och sen stryka lite. Jippie... Hoppas Natalie sover länge så jag hinner få lite gjort.

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post96