EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Kläder

ShoppingPosted by Jenny Wed, February 10, 2010 20:28:34

Sist skrev jag om Hanna Andersson, jag har mailat lite med deras kundtjänst. De sa att "i normala fall" skulle de våga svara att alla kläder har platta sömmar, men eftersom jag hade en så speciell anledning till att kläderna skulle ha platta sömmar så erbjöd de sig att kolla de plagg jag ville köpa. Jag får alltså kika igenom sortimentet och bestämma mig för om jag ska handla något, maila dem och sen kollar de om verkligen alla sömmar är platta på just de plaggen. Vilken service säger jag bara!!

Efter artikeln i GP fick jag mail från en kvinna som har eget företag, Lisbeths Ekotextil, där hon bla syr upp efter beställning. Då kan man t.ex. måttbeställa och anpassa plagget efter eventuella bandage och skydd och det var inga problem att sy allt i platta sömmar. Verkar ju toppen tycker jag!

Jag har också mailat me&i som svarade att de har platta sömmar på många plagg men inte på alla, därför var jag välkommen att fråga om specifika plagg jag var intresserad av så kollar de upp! Toppenbra service där med men jag blir nog sugen på att ta i plaggen och se dem när jag ändå kan, så jag hoppas på att nån i min närhet vill ha klädparty snart, jag orkar inte ha ett eget just nu...

Var inne på min favvo Polarn o Pyret härom dagen och kollade runt. Det blev ett randigt set, beige med vita ränder i den mjuka Eco-serien samt en röd mössa. Första köpemössan till Natalie! Den hade mestadels platta sömmar, förutom en liten inuti högst upp på huvudet där de sytt fast tvättrådet. Jag tror det går bra med den för den trycker ändå inte mot huvudet. Natalie blev jättesöt i den!

När jag skulle betala satte jag Natalie på disken och hon fick ögonkontakt med kassörskan. "Oj då, här har vi stupat på näsan ordentligt" sa hon och jag berättade att hon har en hudsjukdom så hon är väldigt känslig och får lätt sår. Visst har hon slagit i men inte så farligt som man kan tro, det blir sår direkt, förklarade jag. Läser du GP frågade jag och visst, det gjorde hon, litegranna i alla fall. Jag berättade att Natalie prydde framsidan i torsdags och då sa hon "jaaaa, men det läste jag ju faktiskt"!

Jag kunde inte låta bli, det var ju så komiskt att hon tittade så noga på Natalie men ändå inte kände igen henne fyra-fem dagar senare! Men det är nog inte så lätt, har man ingen personlig koppling så glömmer man. Jag hoppas i alla fall att alla som läste kommer känna igen Epidermolysis Bullosa nästa gång de hör det. Om de hör det igen!

  • Comments(5)//www.ebifamiljen.se/#post68