EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Oj oj oj...

VardagsfunderingarPosted by Jenny Wed, January 13, 2010 21:52:00

...vilket temperament denna lilla tjej har! Hon blir så himla arg när det inte går som hon har tänkt sig. Idag har jag fått lyssna en del på hennes ljuva stämma när hon varit missnöjd.

Den lilla bebisen som gillar att krypa intill och gosa försvinner sakta men säkert. Nu får man två bestämda händer mot bröstkorgen när hon kommer upp i famnen, bara för att markera att här ska vi minsann inte krypa intill och slappna av! Men hon gillar att busa den lilla rackarungen! På våran dubbelsäng släpper hon alla hämningar och slänger sig baklänges gång på gång bara för att det är kul! Det gäller att vara med för rätt som det är har hon satt sig med ryggen mot kanten och sen slänger hon sig igen, livsfarligt!

Sen gör hon bus. Hon kryper fram till gardinen och drar fast hon vet att hon inte får. Och hon kryper fram till TV'n och reser sig mot den och bankar på den fast hon inte får (tjock-TV förståss...). Sen säger jag "aj-aj du får inte vara där" och ofta vänder hon sig om och ger mig ett finurligt litet leende men vissa gånger bankar hon på sina knän och skriker ut sin ilska! Jättesöt!

Lite otur har hon haft senaste dagarna. Gång på gång slår hon i sin haka och mun när hon håller på och reser sig och sätter sig. Överläppen har varit trasig några dagar och det är väldigt svårt att få den att läka ihop igen eftersom hon hela tiden slår emot på ett eller annat sätt. Vi intensiv-smörjer med vitt vaselin och det hjälper men inte tillräckligt. Hoppas den läker ihop snart, jag tycker så synd om henne när den går sönder gång på gång. Det blöder en massa och framför allt gör det säkert ont.

Imorgon ska vi ut till Orust och titta på alldeles nya små lamm och gratulera en liten kompis som fyller 2år. Det ska bli mysigt!

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post44