EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Äh, typiskt!

VardagsfunderingarPosted by Jenny Tue, January 18, 2011 20:17:47
I morse hade Natalie blåsa på tungan igen och jag gjorde likadant som i förrgår, bad henne sträcka ut tungan och så stack jag snabbt. Det funkar verkligen! Duktig tjej!

På förskolan testar vi en ny sugdel till vattenflaskan eftersom hon i princip vägrar dricka ur den, det var fel material. Hon vägrade den nya också trots att det är "rätt" material, det hon är van vid. De ska försöka ett par dagar till men går det inte så får hon försöka dricka ur glas eller mugg för vi måste få henne att dricka mer vatten. För några dagar sen kom jag på att hon dricker ikapp på eftermiddagarna när hon varit på dagis på förmiddagen så hon dricker ju för lite! Knasfia så envis man kan vara.

Natta kallade tidigare sin resurs för "Mi" men nu har det förbättrats eller vad man nu ska säga (?) till "Melin" - gulligt! Jag berättade att Natta varit så bubblande glad och busig hemma och det är tydligen likadant på dagis. Kanske beror det på språkutvecklingen? Barn brukar ju bli glada när de lyckas göra sig förstådda.

Här hemma förundras jag dagligen över hur söta Hugo och Natalie är tillsammans. De kramas, pussas, myser, går hand i hand och sen leker de jättemycket! Jag som är sladdbarn och har vuxit upp utan syskon hemma tänker att det måste ha varit mycket ensamlek? Mina föräldrar sa att jag lekte ganska tyst på mitt rum för det mesta, de var tvungna att gå dit och kolla vad jag gjorde. Sen hade jag en tax som sällskap, vi var bästisar! Han fick ha klänning på sig och dansa på bakbenen efter en godisbit ibland och han slängde sig i sjön för att rädda mig när min badrock blåste i - han trodde att det var jag! Han var en bra kompis.

Vi kommer troligen inte skaffa djur eftersom jag är pälsdjursallergiker (och då menar jag typen av djur man gosar och busar med, inte reptiler, fåglar eller nån pälslös råtta). Själv har jag vuxit upp med hästar, hundar, katter, en kanin och en gris, även om de sistnämnda var under en begränsad tid.... Kaninen dog rätt snabbt och grisen... ja Hulda hon blev julskinka när hon vuxit till sig.

Jag förundras också av alla uttryck som Natalie snappar upp av det som Hugo säger. Just nu så kommer en ny grej väldigt regelbundet "äh, typpit" och det kommer verkligen från Hugo! Han säger det (typiskt = typpit på Nattaspråk) varje gång nåt går honom emot och Natalie har hajjat det precis så nu säger hon det med. Urgulligt!

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post357