EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Fixarhelg och framtidsplaner

VardagsfunderingarPosted by Jenny Sun, January 09, 2011 20:39:22

Denna helgen har vi verkligen lagt tid på att greja här hemma. För det första har vi städat bort julen och sen har vi (läs Darko) slitit med isen runt huset. Ganska mycket har hackats bort runt huset, balkongerna är rensade och vatten som låg i pölar har sopats bort. Nu vill jag ha mitt favvoväder -5 grader, sol och lagom med snö tack!! Ingen jojo-temperatur hela tiden för det är skit.

Idag satte vi upp krokar i hallen som vi köpte för ett par månader sedan så nu har barnen egna krokar till sina ytterkläder. Det blev genast mer organiserat i hallen och det känns skönt! Anledningen till att de blev liggandes så länge är att en spegelvägg satt i vägen och när man tar ner såna så är det alltid fula märken bakom. Vi var inne på att måla om hallen innan vi skruvade upp nåt nytt. När vi igår tittade noggrannare på det så insåg vi att hela det här knäppa huset hänger ihop genom väggar och tak som flyter samman. Det finns inte några naturliga ställen att måla fram till utan tar man hallen så måste man ta vardagsrummet nere och trappan upp och då måste man också måla vardagsrum och hall här uppe... För mycket just nu helt enkelt!

Vi tog ett snabbt beslut att ta ner ena spegeln, skruva upp krokarna och släppa resten eftersom det är nu när vi brottas med vinterkläder till två småbarn varje dag som krokarna behövs. Det får bli en annan gång som vi ger oss på att måla så mycket, gärna sommartid så man kan vädra (och kanske låna svärföräldrarnas hus om de är i Slovenien...?). Vi ska i stället ha Natalies rum som nästa projekt. Vi tror vi drar igång med det i februari ungefär och då ska Natalie få sova i Hugos rum under tiden.

Efter flera månader i kartong så skruvades äntligen våra nya nattduksbord ihop idag också, det blev fint! De är i samma serie som byrån vi har i sovrummet, "Hemnes" från IKEA i svart. Det var otroligt skönt att få bort de gamla med glasskiva som hör ihop med gamla sängramen. Det är opraktiskt med glasbord är allt jag säger......

Jag ser fram emot att göra i ordning Natalies rum! Hon har just nu gamla på vissa ställen trasiga blå tapeter och sporadiskt inslängda möbler och tavlor. Vi kommer troligen använda en av våra gamla sängar när det är dax för henne att byta ut spjälsängen, vi måste bara tillverka ett fallskydd så hon inte rullar ur när hon sover. I höstas tittade vi ut en möbelserie som vi troligen kommer köpa, om inget annat fint och praktiskt dyker upp. Den består bl.a. av ett litet bord med liten stol och liten soffa i trä samt förvaring i olika varianter. Men exakt vilka delar vi i slutändan köper vet vi förståss inte än! Sen ska byrån hon har nu troligen bytas ut eftersom den har så vassa hörn överallt (IKEA's serie "Malm"). Vi köpte den innan hon föddes så vi visste så klart inte hur fel det skulle bli med den.

Så småningom är planen att ställa in en bäddsoffa som enkelt fälls ut och ihop samt att sätta upp TV och DVD på väggen mitt emot. Då kan vi vara i hennes rum och göra omläggningar samtidigt som hon kollar på en rolig film. Men så länge hon har blöjor tror vi att vi har kvar skötbordsvarianten i badrummet.

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post349