EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Bara regn...

VardagsfunderingarPosted by Jenny Sat, January 08, 2011 22:35:02

...för att fortsätta på vädertemat. Idag har det regnat hela dagen i princip utan uppehåll. All den fina snön smälter sakta men säkert, skittråkigt. Det är också svårt att hålla det isfritt runt huset när det sen fryser på eftersom det ligger flera cm vatten och blöter som sen blir slät och fin isbana.

Barnen har lekt väldigt bra ihop hela dagen, en hel del inne på Hugos rum med lego. Jag tycker det är kul att de gillar att bygga men jag är lite bekymrad över lego och Natalies händer. Ikväll hittade jag ett par nya blåsor på fingrarna och det har jag gjort varje gång hon lekt med lego. Hon trycker ihop dem ganska hårt och när de inte ligger rakt och perfekt så slinter hon så klart och jag tror det är då fingrarna skadas.

Hugo har ju som jag berättat tidigare i veckan haft nedräkning till sin fotbollscup som är imorgon. Igår kväll när han skulle gå och lägga sig så klättrade han upp i sängen och slängde ner pjamasen. När han sen skulle klättra ner så hade han för bråttom, "glömde" vända och backa ner för stegen, halkade på översta steget och ramlade ner. Det är en rätt hög säng så det blev bradiga fallet, han stukade foten och fick sår på knät. Det enda roliga och gulliga i det hela var att han promt skulle ha samma plåster som Natalie har! Så det blev en liten överbliven snutt Mepilex Lite med lite tubgas över!

Vi tycker så synd om honom för han hade verkligen sett fram emot den där cupen. Det är ju lite speciellt när det är första gången och allt. smiley Vi har försökt förklara att det kommer fler tillfällen och han har tagit det ganska bra tycker jag.

Idag såg vi till att städa ut julen ordentligt så nu ser det lite tomt ut men ändå väldigt rent, öppet och fint faktiskt! Jag har städat rätt seriöst både här och var senaste dagarna så nu känns det riktigt rent och fräsht här - härligt!

Natalies vänstra knä håller på att läka ihop men det är fortfarande lite vätskande. Högerfoten ser fortsatt fin ut, skinnet är lite tunnt på stortån men helt i alla fall. Däremot hittade jag en blåsa på ryggraden som var i storlek med en femtioöring och det kändes tråkigt. Allt som dyker upp på ryggen bekymrar mig. Jag är rädd att det ska vara början på ett nytt område som ständigt ska skyddas. Jag vill inte att hon ska ha på rygg, mage och bröst - snälla låt det få vara helt!

Ikväll har vi haft turnering på x-boxen, vi körde Moto GP, motorcyklar. Det var verkligen skitkul! Jag, Hugo och Darko turades om med två kontroller så vi möttes växelvis och det blev en del hårda kamper! Jag fick in snitsen till slut och lyckades slå Darko två gånger på raken - YES YES!! Helt plötsligt var klockan 10... Hugo, du måste sova NU! -Va? Måste jag??

  • Comments(1)//www.ebifamiljen.se/#post348