EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Solokvist med barnen

VardagsfunderingarPosted by Jenny Sat, December 11, 2010 20:57:40

I dag är Darko iväg på sitt årliga event "julshopping". De är tre grabbar som spenderar en heldag i stan och köper julklappar, äter gott, dricker gott, spelar biljard och kollar nån fotbollsmatch på en sportbar. Darko kommer i princip aldrig ut på nåt annars så det är kul att han har den här dagen en gång om året i alla fall. Och ja, de shoppar faktiskt julklappar även om man kan tro att det bara är umgänge! :)

Jag har farit runt som en tok en stor del av dagen. Schemat såg ut så här: 09.00 tennis för Hugo (lämna honom där), strax därefter skjutsa Darko till stan, 09.45 hämta Hugo och skjutsa honom vidare till..., 10.00 fotboll Hugo, 11.30 träffa hans gamla bästis från när vi bodde i Mölndal.

Hugo och kompisen Emil började med att bada ihop, Emil hade också varit och tränat på morgonen. Sen bjöds det på ungersk gulasch till lunch - mums! Efter det fick Emil sin present som legat och väntat sen i slutet på sommaren eftersom Hugo missade hans kalas och de fick tid att leka en del. Sen hade Emils mamma fixat pepparkaksdeg så de fick baka lite vilket var väldigt uppskattat!

Natalie gjorde som hon gör ibland när vi är iväg hemifrån, hon ville inte äta nåt alls. Ikväll var hon inte så intresserad av maten jag lagat heller så det fick bli en tallrik vaniljyoghurt - favoriten! Sen gick vällingen ner som vanligt, gött det, den är ju innehållsrik!

Igår kväll la jag om båda knäna som varit tråkiga ett tag nu. Det ena var såsigt efter en blåsa som jag hittade för 4-5 dagar sen, det andra hade en ny blåsa. Fingrarna har haft några blåsor också senaste dagarna men inget som krävt omläggning, vantarna skyddar tillräckligt vilket är otroligt skönt för det läker så mycket snabbare då. I morgon ska jag lägga om fötterna igen och hoppas hoppas att de är fina!!!

I morgon ska vi iväg på lite julshopping och barnen ska vara hos farmor och farfar. Hoppas det går bra och hoppas att vi kan beta av alla klappar så man kan slappna av. Jag gillar inte alls att ha det kvar så här sent, blir stressad. Men mest av allt är jag stressad över att jag inte hittat min lilla bok med adresser och noteringar om vilka vi skickade julkort till förra året. De grejerna har försvunnit i flytten och paniken växer när jag inser att de måste skickas snart. Jag har gått igenom minst fem kartonger i förrådet i eftermiddags utan resultat. Inte har jag beställt julkort i tid heller. Det lär bli fullt porto på dem i år... Men skit samma, det skiljer ju bara typ 15kr ändå så det ska vi väl överleva.

Apropå pengar så har vi lite problem efter Ågrenska. Jag hade lagt in halva dagar i förskott eftersom jag fyller upp min arbetade halvtid så jag inte ska tappa min SGI. Detta gjorde att varken jag eller Darko kan få ut nåt annat än halva dagar tillfällig föräldrapenning för veckan på Ågrenska, inte alls bra. Överklagan är skickad... Suck!!!! Det är ju jul snart!!! Måste allt vara så krångligt, kan de inte bara "skriva över" tidigare uppgifter när man gör en ändring men missat ta bort nåt gammalt?? Blä för försäkringskassan och allt krångel och långa handläggningstider. Skit är det.

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post327