EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Det händer så fort

VardagsfunderingarPosted by Jenny Sat, December 26, 2009 21:19:53

Lillstrumpa har varit förkyld och lite gnällig, en halvgrad feber vissa dagar och hon har haft en väldigt jobbig hosta. Julafton var inget undantag och hon spenderade rätt mycket tid i våra famnar (några att välja på när man är med släkten!). Jag skulle distrahera henne genom att sätta upp henne på köksbordet och noterade inte att ena byxbenet hade glidit upp men såg direkt på minen att nu hände det något. Lyfte snabbt upp henne igen och kunde konstatera att två områden strax ovanför knäväcket stora som min pekfingernagel hade fläkts upp.

Det gör ont i hela mig när hon skadar sig och det är så tråkigt, det känns så himla onödigt! Sånt som kunde ha undvikits. Men det händer såna där grejer med jämna mellanrum och det kan inte undvikas, åtminstone inte helt.

Tomten var generös mot barnen och Hugo var i extas hela dagen. Han sjöng "julklappar, julklappar" hela dagen och strax efter Kalle Anka och hans vänner var det utdelning! Natalie sov när tomten var där och lekte mest med omslagspapper, krullat snöre och kartonger när hon väl vaknade! Inte helt oväntat... Hugo sa "wow, det är precis vad jag önskat mig" för varje paket han öppnat - helt underbar!

På juldagen drog hon igång och hostade nåt alldeles vansinnigt vid halv fem - fem på morgonen och vi lyckades inte hejda det. Hon fick hostmedicin (Mollipect) och mat, somnade om men hostade vidare. Vi turades om att ha henne upprätt i famnen så hon fick sova vidare men hostan gav inte med sig. Den var så pass besvärlig och djup att hon höll på att kräkas gång på gång. Efter fyra timmar åkte vi till akuten eftersom vi blev oroliga att det kunde vara lunginflammation.

Det tog nästan fem timmar innan vi kom därifrån, inte alls spännande. Vi fick veta att det varken var lunginflammation, halsfluss eller öroninflammation. Han sa också att hostmedicinen troligen är effektlös. Den kan till och med göra det sämre eftersom vissa barn reagerar på Efederinet i hostmedecinen genom att bli lite stressade/oroliga. Så nu kör vi utan och i natt sov hon faktiskt mycket bättre.

God fortsättnig!

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post32