EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Material

OmläggningPosted by Jenny Tue, November 02, 2010 22:00:29

Idag gjorde jag en liten inventering på material och upptäckte att jag beställt lite snett förra gången. Vissa grejer har jag nästan slut på och andra har det knappt gått åt nåt av. När jag sen tänker efter så inser jag att jag har faktiskt ändrat runt en hel del med Natalies omläggningar, så när jag beställde enligt tidigare förbrukning så stämmer det inte alls med nuvarande förbrukning.

Mepilex Transfer som jag tidigare varit storkonsument av har jag nästan slutat använda. Det beror på att jag vadderar fötterna mera nu, jag använder tjockare material i stället. Det var ju ett korrekt val eftersom hennes fötter håller nu! Det är bara stortårna som ser lite skumma ut då och då där nageln ska sitta, förmodligen för att hon springer in i trösklar och tappar leksaker på dem ibland. Skräckblåsan hon hade på höger stortå som jag la ut en bild på för en tid sedan är den sista rejäla blåsan hon haft på en fot och det var 1½ månad sedan nu!! Woohoooooo!

Det jag använder mer av nu är den vanliga Mepilexen som är tjockare, jag har den på armbågar, händer och knän. Den har jag också på fötterna när hon har blåsor och sår där men när huden är hel så använder jag Allevyn Non Adhesive för att foten ska få kontakt med "nåt annat" som omväxling. Det har gett bra resultat när det gäller hennes kliande eksem men Allevyn funkar bara på Natalie när huden är hel och läkt, den får inte vara för skör för då går såret upp igen. Då finns det bara ett och det är Mepilex i olika former. Hur klarade sig EB patienter innan Mepilex och Safetac-ytan fanns???

Blåsan på ryggen finns kvar där men jag tror den torkar snart, den har Mepilex på sig. För en månad sedan skulle jag i stället ha valt att använda Mepilex Lite på den men nu har jag som sagt börjat använda Mepilex allt mer. När den ser torr ut blir det Transfer.

Hon har en fin armbåge och en sämre, den sämre har ett större sårområde och kliande eksem runt. Varje gång jag lägger om den så river hon där frenetiskt... Jag hoppas verkligen att eksemet ger sig snart, det verkar fruktansvärt jobbigt. Klådan är nästan omöjlig att komma åt, trots smörjor och medicin så kliar det ändå. Men det går åt rätt håll! Jag ska allt få bort eksemet på armbågen också, även om det tar en evig tid.

  • Comments(1)//www.ebifamiljen.se/#post292