EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Feber också

Mötet med vårdenPosted by Jenny Sat, October 23, 2010 19:40:55

Idag har Natalie varit hängig hela dagen och ikväll kändes hon varmare och varmare. Vi tog tempen och hon hade 39,3 vilket är mycket för henne som brukar ligga under 37 grader. Hon har varit förkyld hela veckan och dessutom gått på Ågrenskas "dagis" tillsammans med andra barn som var dunderförkylda. Det känns ju som att det är förkylningarna som skapar febern men jag kan inget om det här med svullna körtlar pga infekterat sår så jag ringde sjukvårdsupplysningen för säkerhets skull. De tyckte absolut att en läkare ska titta på henne och se hur såret ser ut, om det är infekterat.

Eftersom Natalie har en så ovanlig sjukdom så är man inte sugen på att åka till en vårdcentral eller jourvårdcentral eftersom de säkerligen inte vet ett dugg om den. Då får man börja med att förklara sjukdomen och sen ska de titta på såren som jag känner att jag ändå har väldigt bra koll på. Jag kände mig lite skeptisk så jag ringde Natalies läkare som jag pratade med härom dagen för att fråga om en andra åsikt.

Han sa att självklart kan man inte veta men det kan ju vara förkylningarna som ger febern. Han gav mig rådet att titta på tån och benet igen för att se om infektionen förvärrats och om man kan se nått rött område breda ut sig kring såret innan vi bestämmer oss för hur vi ska göra. Sen ska vi självklart vara observanta på henne om vi väljer att inte åka in och ta prover.

Vi tittade på tån och den ser mycket bättre ut än den gjorde igår morse - skönt! Jag satte återigen på LHP som är bakteriedödande (receptfritt på apoteket, jättebra liten tub att ha tillgänglig hemma eller i skötväskan) på hela området och sen var det på med omläggningsmaterial och bums i säng.

Det brukar komma fram historier i tidningar och liknande om sjukvårdsupplysningen där folk är upprörda eftersom de får rådet att ta en Panodil och stanna hemma i nästan alla lägen, även de allvarliga lägena där de borde sökt läkare. Vi är väl de enda i landet som stannar hemma trots uppmaning om att söka läkare! Men vi håller lilla sötfia under noggrann uppsikt, det blir koll av tå regelbundet och sen får vi också se hur febern utvecklar sig.

Hugo sa just att han har ont i halsen, ska det bli en falsk krupp-natt inatt tro...? Hoppas inte det, vad vi behöver är sömn i stora mängder efter att ha suttit uppe och surrat med trevliga familjer på Ågrenska varje kväll hela veckan! Saknar er allihopa, det var så mysigt! :)

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post281