EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Och allt bara går fel...

VardagsfunderingarPosted by Jenny Thu, October 14, 2010 21:22:36

Dagen igår började som en otursdag då jag kom iväg sent hemifrån pga bångstyriga ungar (och kanske eventuellt viss tidsoptimism från mig). När jag kom till dagis och kände mig skitstressad öppnar jag bakluckan på Audin: ingen barnvagn! Vi bytte bil eftersom Darko skulle ut och flyga, vi tyckte Forden kunde stå vid flygplatsen i stället. Jag fick vackert åka hem och hämta den andra, tur att vi har två! Men den har ingen åkpåse och det var minus ute så det fick bli en tjock filt. Natalie brukar ändå stå inne och sova men kanske vill de ut och leka en sväng på förmiddagen.

Resten av dagen förlöpte utan några jättemissar och jag hoppades på en bättre dag idag. Icke, det blev värre... För det första kom jag i säng sent igår så jag var stentrött. När Natalie vaknade fick hon sin välling men åt bara halva och sen började hon hosta. Ett försök till att få henne att äta, hon hostade igen och satte i halsen och kräktes. Det kom på hennes tröja, undertröja, vante, byxor och strumpor, jag fick på min tröja. Inte hela världen kan man tycka men hon hade det som hon skulle fotas i på sig (dagisfotografering idag) så jag fick snabbt tänka om. Det hon fick upp var blodblandat slem... Jag blir inte jätteförvånad för hon har visat jättetydligt att hon har ont och hon äter dåligt men ändå. J-la sjukdom, hur trasigt är det där inne just nu egentligen??? Och när tänker det läka? Hon har gått med ond hals i 1½ vecka nu.

Jag hade tänkt syskonmatcha dem för första gången och hade köpt likadana tröjor, sen skulle Hugo ha blå jeans och Natta röda leggins. Nu fick det bli en annan kombination och när jag tittar på fotot som jag tog i morse innan vi stack iväg så inser jag att det blev MYCKET färg! Ja ja, skit samma, det är ju inte livsviktigt. Visst ställde de upp sig fint och båda fick till ett snällt litet smil, de är rätt lika va? Sötungar... :)

När jag kom till jobbet insåg jag att jag åkt ifrån min handväska, överlevde utan den men har ju förståss åkt tur och retur jobbet utan körkort. Trist om man blir stoppad men det blev jag inte. Jag blev tvungen att hämta den i samband med att jag hämtade barnen på dagis eftersom vi skulle till BVC för vaccination av Natalie. Hon går kvar på BVC i Mölndal eftersom jag tycker det är bekvämt att vår kontakt där känner Natalie och vet hur hon funkar. Inte en massa att förklara så jag har inte orkat byta än.

Väl där verkade de ligga efter, jag fick vänta 20 minuter innan nån kom ut och då skulle en annan familj in, dubbelbokat undrade jag? Nej Natalie fanns inte med alls. Vår ordinarie var sjuk så det var en annan som kollade i datorn och konstaterade att Natalie var uppsatt i morgon. Jamen ni kan väl fixa vaccinationen nu när jag är här tyckte jag men det gick tydligen inte. Jag förstår inte varför de måste vara 2 + läkare där inne, en kunde väl ha vaccinerat Natta, det tar ju typ 10 minuter?! Blev riktigt sur. Måste tillägga att det var inte jag som hade fattat fel, har kollat mailkonversationen och det står den 14:e där.

Nu ska jag krypa upp i soffan och slappa lite innan sängen, är supertrött... natti!

  • Comments(2)//www.ebifamiljen.se/#post273