EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Tvätta håret

VardagsfunderingarPosted by Jenny Wed, October 13, 2010 16:57:31

I eftermiddag när Natalie satt i mitt knä så såg jag att hon var torr och fjällig i hårbotten. Jag har länge länge tänkt att även om vi inte badar henne så måste vi i alla fall börja tvätta håret med schampo eftersom det börjar bli rätt långt. Så jag bestämde mig för att göra det. Först måste man bara tänka ut en bra metod... hmm. När jag var liten kommer jag ihåg att mamma ibland ställde sig eller mig på knä utanför badkaret och sen böjde man sig framåt över kanten och tvättade håret upp och ner. Det går ju inte med Natalie så jag tänkte att om hon låg på rygg på nåt sätt så kanske det skulle gå.

Det fick bli köksstol intill badkaret men det var för hårt för henne att ligga på, jag la till en kudde och över det en extra mjuk handduk. Så här såg det ut (kunde förståss inte fota själva tvätten för jag är själv hemma):

I bakgrunden skymtar skötbordet som står på badkaret och på sidan har jag satt på ett system med plastfickor som jag köpte på IKEA, tror den hette Kusiner och den var billig. Väldigt praktisk att stoppa i alla förband!

Idag ringde de som ska leverera det nya höj och sänkbara skötbordet, de ville komma i morgon mitt på dagen och det går inte. Då ville de komma på måndag mitt på dagen och det går inte... torsdag mitt på dagen, går inte.... det blir förmodligen framflyttat till v43.

Här ser vi nytvättade lockar och jag tror minsann att håret blev både glansigt och lockarna fick lite stuns igen... det var nog välbehövligt att äntligen ta schampo i stället för våt kompress med ljummet vatten och barnolja!

Kom förresten på ett litet räknefel i min långa uträkning över risken för att mina syskonbarn eller Darkos får ett sjukt barn, det gjorde ytterligare 50% och ändrade slutsumman. Jag har ändrat i det inlägget till risken 1 på 4800.

  • Comments(1)//www.ebifamiljen.se/#post272