EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Idag hände nåt som inte hänt förut!

VardagsfunderingarPosted by Jenny Thu, August 26, 2010 20:28:22

I morse när vi pysslade om Natalie såg jag att hon fått en ny blåsa på tungan som var ganska stor och satt långt fram. De kommer i klunga de där jäklarna för hon hade en på tungan på andra sidan härom dagen som inte blev så stor och gick sönder av sig själv. Jag tänkte för mig själv att den där kan bli besvärlig...

Efter frukost så gick Natta omkring och gnällde och diskuterade så Darko frågade "Vad är det? Var har du ont nånstans?" varpå hon visade mot munnen och hasplade ur sig en lång ramsa med otydbara ord. "Är det blåsan på tungan som gör ont? Då får du gå till mamma så hjälper hon dig och sticker den" säger han till henne och jag säger att hon ska komma med till badrummet så sticker vi den. Hon stegade dit på en gång, jag tog fram en kanyl och satte mig på golvet. Hon satte sig ner och lutade sig tillbaka mot min arm och gapade, jag stack den snabbt som attans och den gick sönder direkt!!!

Helt otroligt, jag fattade knappt själv vad som hände!

Ett par timmar senare var hon en tapper kämpe på sjukhuset när vi skulle ta blodprov. Vi började med vänster arm och sticket gick bra men sen kom inget blod så de fick flytta runt och greja lite. Jag vet själv att det inte är kul, det svider och gör lite ont. Den andra ur personalen blåste såpbubblor och höll fram en nalle. Darko satte på musik i sin mobil och han och Hugo apade sig bäst det gick för att distrahera.

Efter en stund föreslog jag att vi skulle byta armveck eftersom jag ändå hade satt Emla på båda, så det gjorde vi. Sköterskorna byttes av och den andra stack, samma problem där. Till slut bytte hon kanyl från en som hade som små vingar att hålla i samt liten smal slang till en som en oinvigd som jag kallar för vanlig. Har ingen aning om varför det gjorde skillnad men nu rann blodet i alla fall. Tre små minirör fylldes och sen var det klart!

Vi hade kanske lite tur förra gången för då rann det direkt, Natalie hann aldrig ens märka att hon blev stucken. Men men, till slut gick det och hon hade storartad underhållning så det blev inte så många tårar. Jag tror att hon var mest irriterad över att bli fasthållen för smärttålig är hon ju med alla sår hon har jämt. Efteråt fick hon en bok i present och Hugo fick en tatuering som tack för hjälpen!

  • Comments(5)//www.ebifamiljen.se/#post232