EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Tår och en kind

FotonPosted by Jenny Fri, December 04, 2009 15:23:30

De små söta stortårna har länge varit ett problem men de brukar läka mellan varven. Nu det senaste så har sårområdet växt och såsat sig på båda två och jag kan gissa att det beror på att hon leker så mycket på golvet och framför allt kryper. Vänster stortånagel tappade hon i förra veckan och det var nog bra för nu ser den tån ut att läka bra. Höger däremot är fortfarande besvärlig som man kan se nedan.

Lilla fröken bus är väldigt rörlig och har kommit på att man kan stå på knä i stället för att sitta på golvet för att komma upp högre. Hon har dessutom kommit på att man kan resa sig mot saker. Det mesta som hon når ska provas och det som fungerar bäst är trappan eftersom nedersta trappsteget är i ganska lagom höjd. Köksstolarna är populära för det finns en nedre pinne som är låg och sen är det enkelt att ta tag i dynan. Men hon är inte alls stabil där och stolen står oftast inte stilla så där blir man nervös! Som tur är kommer hon aldrig upp på fötter när hon håller i stolen utan stannar på knä. Men igår hände det som jag oroat mig för. Hon tappade balansen och skrapade kinden mot stolsbenet. Läkningsprocessen kommer ta ett tag men hittills har dessa typer av sår där hon fläkt av hud läkt snabbare och finare än de sår som blir efter större blåsor.

  • Comments(2)//www.ebifamiljen.se/#post21