EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Framtidens botemedel?

FaktarutanPosted by Jenny Sun, July 11, 2010 13:27:50

Efter att ha fått information från Rafaellas pappa kring transplantationerna som utförs i Minnesota och i New York så fick jag frågan från någon om alla verkligen genomgår transplantation eller om det kan vara så att cellgiftsbehandlingen i sig kan lindra sjukdomen. Jag hade inga säkra svar på hur det går till så därför mailade jag Brett igen och han berättade följande:

Cellgiftsbehandlingen förbereder bara kroppen för att ta emot stamcellerna. Du kan få stamceller från antingen benmärg eller navelsträngsblod. Vissa av barnen som behandlas i Minnesota har fått från benmärg och vissa från navelsträngsblod. Har man cancer så är cellgiftsbehandlingen tillräcklig eftersom den dödar de dåliga cellerna och sen kan kroppen själv producera friska celler. Har du EB så fortsätter kroppen producera skadade celler eftersom det är en genetisk sjukdom.

Hoppas du har det bra i värmen, vi har 31 grader ute trots att solen knappt lyst nåt alls idag. Inne har vi sköna 23 grader eftersom kylan är påslagen. Jag har sagt det förut och vi säger det till varandra om och om igen: vilken jäkla tur att vi köpte den!!!

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post201