EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Det började med ett plus på stickan...

Det var dåPosted by Jenny Sat, October 24, 2009 18:37:48

Våren 2008 blev min mamma som varit sjuk i cancer i ett antal år snabbt sämre. Jag berättade för henne att vi nu planerade för nästa barn eftersom jag insåg att hon kanske inte skulle finnas där och se min mage växa. I början av maj förlorade hon slutligen den långa kampen och när midsommar passerats blev det ett plus på stickan. Det var en märklig situation att mitt i sorgen över min mamma inse att jag själv skulle bli mamma igen!

Vi bestämde oss tidigt för att vi ville ta reda på könet och tiden rusade förbi, snart var det v26 och vi fick äntligen veta att det var en liten tjej vi gick och väntade på! Jag oroade mig över förlossningen eftersom den första var lång och besvärlig och slutade med kejsarsnitt. Men med bra stöd från en erfaren barnmorska på MVC, samtal på Aurora och förlossningsplan skriven så kändes det ändå ok.

Beräknat datum passerades men efter två dygn kom det igång. Det skulle inte gå lätt denna gången heller. Jag hade känningar från fyratiden på tisdag morgon och det drog igång på allvar vid artontiden på kvällen. Vi kom in till förlossningen strax efter klockan tjugoett och när nattskiftet gick av klockan sju onsdag morgon var jag äntligen fullt öppen. Men hon sjönk inte ner ordentligt i kanalen och mina krafter började tryta. 09.42 kom hon så äntligen ut med hjälp av sugklocka och mina ögon slöts så snart jag sett henne och konstaterat att det faktiskt var en tjej!

Moderkakan ville inte komma ut och jag hade spruckit en del, samtidigt förlorade jag en hel del blod. Därför skjutsades jag upp på operation och återförenades inte förrän många timmar senare med man och dotter. Vi konstaterade skämtsamt att jag är bra på att bli gravid och på att bära barnen, men förlossningar verkar inte vara min grej. Men nu var hon här, en alldeles fantastisk välskapt och frisk liten tjej.

Vi anade ingenting om vad som väntade.

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post2