EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Ny idé!

OmläggningPosted by Jenny Mon, November 30, 2009 19:56:54

Det är så skönt när nya idéer ploppar upp och man löser ett problem!

Jag har följt en blåsa som växt sakta men säkert under ett par dagar på sidan av tungan och undrat vad jag ska göra åt den. När Natalie var mindre gick det för det mesta bra att punktera blåsor på tungan för när man håller i hennes huvud blir hon oftast väldigt irriterad och börjar då skrika. När hon skrek kunde jag punktera blåsan på tungan. Nu mera är hon större och starkare och har väldigt mycket åsikter om vad jag gör så om jag håller fast henne skriker hon, skakar frenetiskt på huvudet och blir jättearg. Då vågar man inte sticka in något vasst i munnen!

I kväll var det väldigt jobbigt för henne att äta från flaskan eftersom hon hade ont i munnen plus att hon är så pass snorig att det är svårt att andas genom näsan. Saltlösning som droppas i omgångar i näsan löste snorproblemet men då somnade hon... Jag satt och tittade på henne och konstaterade att nu sover hon gott, med munnen halvöppen... Kikade in och såg blåsan tydligt, funderade... vågar jag? Ja jag passade på att försöka punktera blåsan och det funkade!

Det känns bra att ha en nödlösning att ta till i framtiden när hon får en besvärlig blåsa som inte går sönder av sig själv!

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post19