EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Trasig häl

OmläggningPosted by Jenny Sun, May 23, 2010 21:05:11

Jag tog av bandagen på vänster fot igår kväll, gjorde rent och smorde väl och sen fick hon sova med endast en tubifast-strumpa över natten. Det brukar vara bra för fötterna att få lufta sig lite men inte denna gången. I morse var hela hälen och området runt omkring blodigt och såsigt och strumpan satt fast ordentligt i såret. På ovansidan av den högra foten var det också blodigt så hon har nog legat och gnuggat och kliat mot den foten. Vi fick ge henne ett fotbad i handfatet för att strumpan skulle lossna utan att man sliter av allt i såret.

Ingen rolig syn men vad gör man? Det är bara att göra rent och lägga om igen. Denna gången blev det med tre lager Mepilex Transfer plus den tjocka Mepilexen för att skydda lite extra så den ska få läka ifred nu. Det är ett rätt stort område som är helt skinnflått.

Händerna är inte roliga heller. Eller handflatorna ska jag säga för fingrarna är himla fina nu ett tag. Ena handflatan är okej, börjar nog läka nu igen och det såret är inte större än min pekfingersnagel. Men på den andra handflatan är såret större än en femkrona och det ser inte alls ut som om det är på väg att läka. Det såsar sig lite hela tiden och ser vitt och fuktigt ut hela tiden.

Idag baddade jag med klorhexidin först och sen kaliumperoxidlösning. Sen fick hon ha den tjocka Mepilexen i handflatan och ner över handleden så det stötdämpar lite bättre när hon ramlar framåt och tar emot sig. Det känns som om det inte finns nåt annat alternativ just nu för hon är så självständig så hon blir jättearg på mig om jag vill hålla henne i handen när hon går eller om jag försöker bära henne överallt. Det går inte alls!

Jag tittade lite noggrannare i hennes armhålor härom dagen och kunde konstatera att det ser helare och starkare ut än någonsin! Det ser ut som starkare hud som kanske kan hålla och det känns himla bra nu när sommaren och värmen kommer. Jag tror som jag sagt tidigare att det är Tubifast kläderna som har hjälpt henne så bra för de skyddar dels mot friktion och stötar samtidigt som de sitter så tajt att det inte blir hud-mot-hud-skav i armveck, armhålor och knäveck.

Det blir spännande att se hur det utvecklar sig i sommar när de flesta dagar är varma.

  • Comments(3)//www.ebifamiljen.se/#post155