EB i familjen

EB i familjen

Epidermolysis bullosa - OBS alla bilder är privata och får ej användas utan tillstånd!!

Natalie min älskade lilla gullfia, jag önskar jag kunde lägga dig på ett moln av mjukhet och skydda din ömtåliga kropp mot allt...

Akut besök på Hud

Mötet med vårdenPosted by Jenny Fri, October 23, 2009 09:52:23

När helgen kom upptäckte jag att en stortå och ett finger som jag kämpat med i flera dagar hade förvärrats i stället för att gå tillbaka. Gul-grön till färgen och svullnad, en svag rodnad runt omkring, detta måste ju vara infekterat? Jag har inte råkat ut för det förut men kände ändå att detta inte verkade bra. Eftersom det var helg och jag inte kan få tag på Natalies hudläkare så testade jag med att göra våta omslag med kompresser indränkta i Klorhexidin över natten. Nästa natt gjorde jag ett omslag med kompresser indränkta i Zinkpudervätska.

Måndag morgon ringde jag Hud och fick en tid först på tisdagen. Det kändes väl sådär att vänta ett dygn till men kvinnan i receptionen påpekade att det är också viktigt med kontinuitet, att man så långt det är möjligt alltid träffar samma läkare. Det måste jag ju hålla med om eftersom det ändå är en så pass ovanlig sjukdom Natalie har.

När vi kom in på tisdagen beskrev jag situationen och lindade av händer och fötter. Faktum var att nu hade det börjat gå tillbaka även om det fortfarande var lite såsigt. Det var ju bra att mina omläggningar lyckats men samtidigt önskar man att läkaren ska få se vad man oroat sig över! Är det inte alltid så? När man väl kommer in till läkare så är det inte längre så allvarligt.

Han nämnde alternativet lokal behandling med antibiotika men påpekade att man undviker det så långt det är möjligt eftersom det i långa loppet kan leda till andra problem vid återkommande behandlingar. Jag frågade om det inte finns något man kan lösa upp i vatten som är bakteriedödande. För en tid sedan letade jag upp Tilles mammas blogg på Familjeliv och skummade igenom den. Där skrev hon bla att det kom hem vårdpersonal för att ge honom ett speciellt bad som hjälpte såren att läka.

Detta var tydligen en lysande idé! Ska man komma på allt själv eller? smiley Ha ha! Nackdelen är att vattnet blir riktigt violett men det spelar ju ingen roll! Jag har inte hunnit hämta ut det ännu för apoteket hade det inte hemma så jag får åka dit igen nu när de beställt. Hoppas att det kan bli en bra hjälp för oss!

  • Comments(0)//www.ebifamiljen.se/#post0